8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBuzău: 18 comune au fost afectate de ploi

Buzău: 18 comune au fost afectate de ploi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, 7 locuinţe din Valea Salciei şi Cozieni au fost afectate de ape, 5 drumuri judeţene au fost afectate pe o lungime totală de 35 de km.

De asemenea, 47 de drumuri comunale în lungime de 77 de km au fost măturate de ape, precum şi 80 de drumuri săteşti pe o lungime de 94 de km.

Apele au luat la Buzău 8 podeţe, 3 punţi pietonale şi 3 poduri în timp ce două sisteme  centralizate de alimentare cu apă, la Chiliile şi Bozioru, au fost colmatate, oamenii rămânând zile întregi fără apă potabilă. 

La Chiliile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a  trimis o instalaţie de potabilizare a apei pentru a asigura până la remedierea situaţiei, apa curentă, populaţiei. În acelaşi timp, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a pus la dispoziţie o autospecială pentru asigurarea apei necesare instalaţiei.

Locuitorii din Chiliile au ramas fara apă potabilă la sfârşitul săptămânii trecute, după ce bazinul pentru captarea apei potabile a fost colmatat.  Iniţial, localnicilor le-a fost distribuită apa trimisa de la rezervele de stat. Între timp, zeci de jandarmi, militari, pompieri si localnici au lucrat timp de 24 de ore la decolmatarea barajului de la Izvorul Mocearu. În timpul intervenţiei au fost evacuaţi peste 500 de metri cubi de noroi. Va mai dura însă ceva timp până când apa va fi din nou bună de băut.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă