11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBusiness-ul ALUTERM Cluj a ajuns la 35 miloane de lei

Business-ul ALUTERM Cluj a ajuns la 35 miloane de lei

Pe toate liniile de business compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 35 de milioane de lei în 2018, în creștere cu 5% față de anul precedent. “Suntem o companie de ingineri care, după 25 de ani de existență, am decis să facem un upgrade organizațional al afacerii. Astfel, din acest an, vom integra toate diviziile de activitate într-un singur proces de business, care va funcționa sinergic, oferind clienților soluții integrate de consultanță, proiectare și execuție în ceea ce privește soluțiile automatizate de acces în clădiri, spații publice sau rezidențiale. Din acest motiv, am ales să ne redefinim în piață sub o nouă identitate de brand, numită KADRA, care va însemna o reconfigurare a proceselor interne pe noi coordonate tehnice”, declară Andreea Strugaru, Managing Partner KADRA.

Andreea Strugaru

 

4 milioane de euro investiții în dezvoltare și logistică

În ultimii ani, ALUTERM  a investit aproximativ 4 milioane de euro în soluții logistice, dezvoltare și un sediu nou în Cluj. “În urma acestor investiții am reușit să construim o companie cu competențe tehnice ridicate în care activează 58 de angajați, în mare parte cu pregătire inginerească. La aceștia se adaugă 30 de tehnicieni din zona de montaj și mentenanță pentru lucrările efectuate.  În noua entitate de business KADRA vom avea, în acest an, un aport de resurse umane consistent, propunându-ne să creștem cu 20% echipa tehnică. Este o provocare pe care ne-am asumat-o într-un context nu foarte favorabil  în ceea ce privește situația resurselor umane în domeniul în care activăm, mai ales în situația în care vorbim de specialiști care trebuie să colaboreze atât cu arhitecți, dezvoltatori sau constructori, direct pe șantier. Însă, având în vedere că noi oferim soluții customizate pentru fiecare tip de client, este firesc să ne bazăm pe personal înalt calificat, care să înțeleagă cerințele particulare ale fiecărui proiect în parte, care să conceapă soluții adaptate la realitate atât din punct de vedere arhitectural, tehnic dar și al costurilor”, precizează Andreea Strugaru.

Până în prezent, ALUTERM a oferit consultanță și implementare de soluții de acces automatizat pentru clădiri comerciale și de birouri, ansambluri rezidențiale, spitale, aeroporturi și gări, stadioane și centre sportive, parcări publice și private. De asemenea, compania proiectează și pune în operă sisteme inovative de acces pentru conceptul de “Smart City”.

Uşă rotativă, soluţie integrată de ALUTERM Cluj

Noua entitate KADRA moștenește de la ALUTERM o reprezentare la nivel național prin sediile din București, Cluj, Iași, Bacău și Timișoara, precum și un portofoliu consistent de clienți din zona dezvoltatorilor, firmelor de constructii și arhitectură. Printre cele mai relevante lucrări ale companiei din ultimul an se numără sistemele de acces la Globalworth Campus București, Aurora Mall Oradea, Aeroportul Satu-Mare, Renault Offices, Stadionul Ion Oblemenco Craiova, Spitalul de copii Dr. Victor Gomoiu București. De asemenea, ALUTERM a realizat sistemele de management al parcărilor pentru Poiana Brașov, Ski Resort Transalpina.

Pe lângă soluțiile de acces automatizat, KADRA va integra și divizia de proiectare/implementare a soluțiilor arhitecturale și tehnice pe bază de policarbonat. Una dintre lucrările relevante ale companiei pe această linie de activitate este reprezentată de copertina pasajului de la Orhideea. Alte proiecte importante finalizate anul trecut sunt în zona industrială și presupun montajul trapelor de fum sau automatizarea ferestrelor la fabricile La Fântâna, Risso Scotti, Timișoreana Ursus. 

Piețele pe care activează KADRA au în vedere căile de acces automatizate în clădiri, spații publice și rezidențiale și se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro. Pe zona soluțiilor de policarbonat, specialiștii KADRA estimează o piață de aproximativ 30 de milioane de euro.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă