FOTO: Facebook

Bulgaria renunță la leva și va putea adopta moneda euro!?

Anunțul a fost făcut astăzi de către șefa Fondului Monetar Internațional, dar și președintele Băncii Centrale Europene privește încrezător intrarea Bulgariei în zona euro mai ales că țara îndeplinește în integralitate criteriile pentru adoptarea monedei unice.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

26.01.2020 - 20:44

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), bulgăroaica Kristalina Georgieva a declarat duminică că obiectivul aderării Bulgariei la zona euro poate fi realizat până în 2023, într-un interviu acordat postului de radio public bulgar BNR. De asemenea, aceasta a continuat de precizat că acest subiect a fost discutat și cu preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, în marja forumului economic de la Davos, potrivit Agerpres.

Christine Lagarde consideră că există o evoluţie pozitivă în ce priveşte Bulgaria şi se aşteaptă ca proiectele privind aderarea la zona euro să se realizeze aşa cum este prevăzut”, a spus directoarea FMI în interviul acordat în limba bulgară.

Recent, ministrul bulgar de finanţe Vladislav Goranov a anunţat că Bulgaria urmează să adere în aprilie la mecanismul ratei de schimb Exchange Rate Mechanism II, considerat “anticamera euro” și necesar adoptării monedei unice, cadru de reglementare bancară în care un stat trebuie să petreacă minim doi ani înainte de a putea intra în zona euro.

Citește totul despre:

#euro #bulgaria

Comentarii