Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parcare pentru biciclete în zona Schaerbeek din Bruxelles (Foto: www.schaerbeek.be)

Bucureștiul va avea parcări pentru biciclete ca la Bruxelles

În sectorul 4 al municipiului București vor fi amplasate containere special destinate parcării bicicletelor, după un model care funcționează cu succes în Belgia și în Olanda.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2018 - 15:11

În sectorul 4 al municipiului București vor fi amenajate 30 de spații speciale pentru parcarea în siguranță a bicicletelor, după un model care funcționează deja în unele state occidentale, printre care se numără Belgia și Olanda.

Proiectul lansat de Primăria Sectorului 4 va include amplasarea în spațiile publice a unor containere pentru biciclete. “Astfel, bicicliștii din sectorul 4 nu vor mai fi obligați să-și care bicicletele pe scările blocurilor și nici nu vor mai bloca culoarele de pe etaje, ci le vor lăsa într-un spațiu sigur, monitorizat video”, anunță un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Primul container de acest fel va fi amplasat în zona Palatului Copiilor, urmând a putea fi folosit atât de proprietarii de biciclete care locuiesc în zonă, cât și de cei care vin să viziteze Parcul Tineretului și Parcul Lumea Copiilor.

Ulterior, locuitorii din sector vor putea să-și exprime opinia cu privire la oportunitatea achiziționării și instalării a alte 30 de containere pentru biciclete.

 

Coduri electronice pentru securitate

Accesul în aceste garaje va fi posibil doar prin intermediul unei aplicații mobile ce va oferi fiecărui utilizator două coduri de acces. Un cod va deschide ușa containerului, iar cel de-al doilea va deschide lacătul electronic ce blochează bicicleta.

Conform proiectului întocmit de Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, folosirea acestor containere va fi gratuită în primul an. Ulterior, utilizatorii vor plăti o chirie modică menită să acopere costurile de întreținere a spațiilor.

Infrastructura destinată bicicliștilor va fi completată prin montarea de rastele metalice în zonele stațiilor de metrou, în curțile liceelor sau în alte locuri care vor fi propuse de Direcția Mobilitate Urbană a Sectorului 4. În plus, în fiecare parcare publică nou-amenajată în sectorul 4, doritorii vor avea la dispoziție biciclete Pegas pe care le vor putea folosi în sistem ride-sharing.

„Suntem obligați să le oferim bicicliștilor soluții moderne de depozitare a bicicletelor, adaptate unei capitale europene. Este un proiect pilot, unic în România, așa că, după ce vom monta primul container, mă aștept ca un număr mult mai mare de utilizatori să ne transmită sugestiile lor”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Comentarii

loading...