13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBucureștiul se pregătește de noi restricții. Ce prevede scenariul roșu

Bucureștiul se pregătește de noi restricții. Ce prevede scenariul roșu

Rata de infectare în Capitală a ajuns la 3,12 la mia de locuitori, în condițiile în care joi era încă în zona „galbenă”, cu o incidență de 2,79 la mie, iar vineri a intrat în scenariul roșu, cu 3,05 la mie.

În București s-au înregistrat 906 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

Sâmbătă are loc o ședință a Prefecturii București, urmând ca apoi să se întrunească Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

În zona „roşie” au rămas și judeţulele Timiş cu o incidenţă de 5,48 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Brașov – 3,20, Cluj – 3,52 și Ilfov – 3,63.

Potrivit reglementărilor, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. Deciziile de restricţionare a activităţilor trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă