20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBucureşti, Budapesta și Praga, creşteri ale numărului de sosiri internaţionale în aeroporturi

Bucureşti, Budapesta și Praga, creşteri ale numărului de sosiri internaţionale în aeroporturi

Datele companiei de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate, asociat internaţional Savills în România, arată că anul 2018 a cunoscut o creştere atât la nivelul capacităţii de cazare în Bucureşti, cât şi din punct de vedere al numărului de turişti cazaţi, capacitatea de cazare fiind cu 1,6% mai mare decât în 2017, în timp ce numărul turiştilor a crescut cu 6,7%, la nivel comparativ anual.

Pe de altă parte, raportul Savills referitor la tendinţele de pe piaţa hotelieră din Europa, relevă faptul că oraşele turistice europene precum Dublin, Lisabona şi Madrid, dar şi structurile alternative de operare, cum ar fi structurile neînchiriate, oferă oportunităţi mai bune pentru acei investitori dispuşi să-şi asume un risc mai mare.

De asemenea, pieţele turistice mai mari, cum ar fi Madrid şi Amsterdam, aflate între primele 20 pieţe în creştere, au beneficiat de niveluri de interes continuu şi de conectivitate îmbunătăţită.

În timp ce oraşe turistice consacrate precum Londra şi Paris înregistrează o pondere semnificativă în totalul sosirilor internaţionale, oraşele emergente mai mici sunt cele care înregistrează cea mai puternică creştere.

În România, datele Ministerului Turismului arată că turiştii străini au cheltuit, anul trecut, peste un miliard de euro, iar cifra de afaceri estimată a industriei hoteliere se situează în jurul valorii de 1,2 miliarde de euro.

Specialiştii estimează, pentru perioada 2019-2020, o creştere de aproximativ 10% a numărului de hoteluri operaţionale în România, de la 1.633 la 1.800. Printre cele mai importante livrări pentru această perioadă se află hotelurile Courtyard şi Autograph Collection aparţinând Marriott International, în Bucureşti, o serie de hoteluri Ibis în Bucureşti şi Timişoara sau extinderea brandului Mercure în oraşe, precum Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Totodată, există o tendinţă de renovare, modernizare şi reintroducere în circuitul turistic a unor hoteluri vechi, cu istorie bogată şi arhitectură caracteristică, un exemplu în acest sens fiind inaugurarea hotelului Lido în luna ianuarie a acestui an, o clădire emblematică a Bucureştilor anilor ’30.

Potrivit Real Capital Analytics RCA, în 2018, volumele tranzacţiilor cu active hoteliere în Europa au rămas ridicate, depăşind volumele din 2017, în această marjă investitorii transfrontalieri fiind cei mai activi, cu 65,4% din totalul volumelor în 2018, depăşind media pe 10 ani, de 54,9%.

Statistica Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) arată că numărul de turişti înregistrat la nivel global a ajuns la 1,4 miliarde, în 2018, dintre care mai mult de jumătate (713 milioane) reprezintă sosirile în Europa.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă