Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breaking News. Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a demisionat

Profesorul Vasile Răducă şi-a depus demisia, miercuri, din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul", anunţă Universitatea din Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2019 - 18:25

Potrivit sursei citate, "urmează ca decanul facultăţii, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuţiile deţinute până astăzi de prof. Vasile Răducă".

De altfel, rectorul UB solicitase anterior decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă demiterea şi înlocuirea lui Vasile Răducă din funcţia de prodecan.

Miercuri, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, s-a declarat "oripilată" de afirmaţiile prodecanului Facultăţii de Teologie referitoare la viol şi a afirmat că acesta "nu are ce căuta ca profesor într-o universitate".

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat, miercuri, că opiniile profesorului Vasile Răducă referitoare la viol nu reprezintă poziţia Patriarhiei Române şi a Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

În cursul zilei de marţi, CNA a decis să sancţioneze cu somaţie publică postul Radio Trinitas unde Vasile Răducă a făcut declaraţiile, iar miercuri preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, a anunţat că în prima şedinţă a Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării se vor discuta afirmaţiile lui Răducă.

Conform presei, preotul Vasile Răducă ar fi declarat la Radio Trinitas că ''sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate''. ''Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale, care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul'', ar fi spus Răducă. De asemenea, el ar fi făcut referire şi la faptul că, ''în Islam, femeia este considerată o lighioană''.

Comentarii

loading...