Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeş” care a deconectat o pacientă de la aparate, reținut

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat că brancardierul de la Spitalul „Victor Babeş” care a deconectat o pacientă COVID-19 de la aparate, provocându-i acesteia decesul, a fost reținut.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2020 - 22:02

Procurorii au stabilit că bărbatul a intrat în salonul ATI înaintea colegilor şi, confundând pacienta cu una decedată care trebuia transportată, i-a scos sonda de intubare, ceea ce a dus la decesul femeii în vârstă de 65 de ani.

„În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele doup paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai așteptra pe ceilalți, și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 

Comentarii