6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBrăila: Triplare a consumului de apă, după ce oamenii nu au înţeles...

Brăila: Triplare a consumului de apă, după ce oamenii nu au înţeles mesajul autorităţilor

Isteria a pornit, vineri, de la comunicatul de presă al Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila care anunţa restricţionarea furnizării apei potabile începând de vineri, de la ora 16.00. Reprezentanţii societăţii edilitare au spus că, în urma avariei, în 14 localităţi, inclusiv oraşul Brăila, furnizarea apei potabile se va face cu restricţii.

„Având în vedere avaria la conducta de DN 1000 de la Uzina de apă Chişcani, ce alimentează rezervorul de apă potabilă de la Radu Negru, în următoarele 48 de ore, începând cu data de 25 ianuarie 2019, ora 16.00, suntem nevoiţi să restricţionăm furnizarea apei în ceea ce priveşte debitul şi presiunea pentru toţi consumatorii din localitaţile: Municipiul Brăila, Chişcani, Lacul Sărat, Staţiunea Lacul Sărat, Vărsătura, Albina, Cazasu, Mărtăceşti, Siliştea, Muchea, Tudor Vladimirescu, Scorţaru Vechi, Comăneasca, Baldovineşti şi Pietroiu”, scria în comunicatul de presă al CUP Dunărea.

Numeroşi brăileni din cele 14 localităţi au crezut că vor rămâne fără acest serviciu timp de două zile, mai ales că din momentul producerii avariei, zone întregi nu au mai primit apă rece.

Informaţia s-a propagat cu viteză pe internet şi a creat isterie, magazinele fiind asaltate de clienţi care au golit rafturile cu apă îmbuteliată. Potrivit unor informaţii care circulă pe reţeaua de socializare, brăilenii au cumpărat toată apa îmbuteliată de la cel puţin două dintre supermarketurile din oraş.

De asemenea, locuitorii au făcut rezerve de apă, triplând consumul în doar câteva ore şi ducând la blocarea unor hidrofoare.

„Au fost probleme, dar aproape s-au rezolvat. Acum mai sunt două cartiere fără apă, dar în curând se va rezolva. Problema este că lumea nu a înţeles mesajul companiei, acolo scrie că furnizarea apei va fi restricţionată. Asta nu înseamnă că timp de 48 de ore oraşul va rămâne fără apă, aşa cum au crezut unii. Practic, s-a creat o isterie, consumul de apă s-a triplat, lumea şi-a făcut rezerve. În plus, sunt în municipiu câteva hidrofoare care trebuie restartate ca urmare a faptului că în urma isteriei create pe Facebook s-a triplat consumul. De asemenea, înţeleg că a fost cumpărată foarte multă apă din magazine”, a declarat, pentru Mediafax, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Brăilenii din oraş şi din satele învecinate au luat cu asalt magazinele deşi autorităţile au încercat să le explice pe Facebook că apa nu va fi oprită în următoarele zile.

„Ei ce te faci acum dacă doamne fereşte avem un incendiu domnule Primar? Nu văd poze cu cei care lucrează la avarie! În rest postaţi orice piatră o mutaţi! Vrem acţiune nu postări”, a spus un brăilean pe reţeaua de socializare şi a fost completat imediat de altă persoană. „Gata…nu mai curge …cum adică restricţionare. S-a oprit de tot….48 de ore???…de ce nu ne-a anunţat nimeni????…alooo…domnule primar, păi ce facem.”

Tot pe pagina de Facebook a primarului oraşului Brăila a apărut şi reacţia edilului şef.

„Pentru că o avarie nu poate fi anunţată, deoarece avariile nu se programează…. NU SE OPREŞTE APA. Din cauza unei avarii pe magistrala de aducţiune va scădea debitul. ATÂT!!!”, a răspuns primarul Brăilei zecilor de întrebări şi critici apărute pe pagina sa de Facebook.

La ora transmiterii acestei ştiri, majoritatea consumatorilor din localităţile afectate au apă potabilă. Autorităţile atrag atenţia că în următoarele zile este posibil să fie probleme cu debitul apei furnizate la robinet.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă