Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BNR: Mediul economic post-pandemic este foarte incert

,,Redresarea economică după criza medicală va depinde şi de modul în care vor fi rezolvate vulnerabilităţile structurale existente"

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

Actualizat: 30.10.2020 - 18:22

Eugen Rădulescu, director al Direcţiei de Stabilitate din Banca Naţională a României (BNR), adeclarat că mediul economic post-pandemic este foarte incert, iar perioada de redresare se va caracteriza prin costuri atât publice, cât şi private.

"Viitoarele proiecte de investiţii publice ale României trebuie să se concentreze în primul rând pe reducerea vulnerabilităţilor structurale care pot afecta din ce în ce mai mult atragerea investiţiilor private", a menţionat Eugen Rădulescu, la conferinţa "The Future of Europe", organizată de Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE).

Reprezentantul Băncii Naţionale a subliniat că "redresarea economică după criza medicală va depinde şi de modul în care vor fi rezolvate vulnerabilităţile structurale existente". Totodată, el a menţionat disciplina financiară laxă a companiilor româneşti şi faptul că trebuie evitată capcana venitului mediu, căutând soluţii pentru creşterea valorii adăugate produse în economie, prin stimularea inovaţiei. Pe de altă parte, oficialul BNR a amintit de problema demografică şi inegalităţile din societate, care la rândul lor necesită soluţii pentru a raţionaliza potenţialul de creştere economică.

În acelaşi timp, Eugen Rădulescu a subliniat necesitatea creşterii într-o manieră prudentă a rolului pe care îl au băncile în finanţarea economiei, în condiţiile în care intermedierea financiară din România se află pe ultimul loc în UE.

Citește totul despre:

#bnr #eugen rădulescu #ase

Comentarii