Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Blocul din Sectorul 5, care a luat foc, nu avea autorizaţie ISU la incendiu, au declarat surse apropiate anchetei.

Blocul din Sectorul 5 al Capitalei care a luat foc nu avea autorizaţie la incendiu

Blocul din Sectorul 5, care a luat foc, nu avea autorizaţie ISU la incendiu, au declarat surse apropiate anchetei, şi, având în vedere că era prevăzut doar cu o ieşire, e posibil să nu deţină nici autorizaţie de construcţie.

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2018 - 19:43

UPDATE Cercetările cu privire la incendiul din sectorul 5 sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, se arată într-o informare a Poliţiei Capitalei.

"Cu privire la incendiul produs pe raza sectorului 5, cercetările sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", afirmă sursa citată.

 

Primarul Sectorului 5 nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Primăria Sectorului 5 anunţă, sâmbătă, că toate aspectele juridice care ţin de situaţia locativă a blocului care a ars face obiectul unui dosar penal, iar locuitorii clădirii au fost cazaţi în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”.

La ora transmiterii ştirii, cele 54 de familii ale blocului din Sectorul 5 al Capitalei care a fost cuprins de flăcări în noaptea de vineri spre sâmbătă aşteaptă să reintre în locuinţe.

Deocamdată nu este posibil datorită faptului că la faţa locului urmează să ajungă o echipă din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii care să evalueze situaţia şi să dea garanţii că nu există niciun pericol pentru populaţie.

"De la pompieri, clădirea nu are aviz şi autorizaţie la incendiu", au declarat surse apropiate anchetei.

Potrivit aceloraşi surse, clădirea tip vagon ridicată în anul 2013 şi care prevede 54 de apartamente prevede doar o ieşire şi prin urmare este puţin probabil să aibă autorizaţie de construcţie din partea Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Sector 5: "Nu are cum să aibă autorizaţie de construcţie pentru că cei de la urbanism nu dau voie să faci un vagon de bloc cu o singură ieşire. Este exclus", au declarat surse apropiate anchetei.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Stat în Construcţii (ISC) nu ştiu dacă blocul are sau nu autorizaţie de construcţie.

"Nu am încă informaţii dacă are autorizaţie de construcţie, vom face verificări, colegii mei sunt acolo cu un expert, principalul fapt este să vedem ce măsuri ia expertul după ce se stinge focul. După ce colegii mei fac verificarea, o să ştiu şi eu mai mult. Dacă are sau nu are autorizaţie, încă nu am informaţii de la colegii mei, sunt pe teren acolo. Deocamdată oamenii stau şi nu pot intra pentru că am înţeles că mai sunt focare nestinse. Principala noastră problemă este acum să avem o concluzie a expertului. În funcţie de concluzia expertului, o să dăm eventuale măsuri şi apoi vedem dacă au sau nu autorizaţie", a declarat Octavian Brener, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Stat în Construcţii (ISC).

Până la ora transmiterii ştirii, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, şi nici reprezentanţii primăriei nu au putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la o locuinţă care s-a extins la un bloc învecinat de pe strada Iordache Năstase, din sectorul 5 al Capitalei. Flăcările au cuprins podul casei şi mansarda blocului în mare proporţie şi s-au propagat către etajele inferioare. Blocul are dimensiune aproximativă de 20x50 metri. La faţa locului au intervenit 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipaje SMURD.

 

Primăria Sectorului 5 anunţă că a fost deschis dosar penal în cazul blocului care a luat foc

Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 şi a decis relocarea tuturor persoanelor afectate de incendiul din blocul de pe strada Iordache Năstase nr. 14, cazarea acestora în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”, aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5, asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului „Viilor”, aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5, asigurarea, de către S.A. Economat S.R.L, societate deţinută de Autoritatea Locală Sector 5, a produselor alimentare şi de igienă de strictă necesitate, asigurarea de urgenţă de către Autoritatea Locală Sector 5 a hainelor, produselor de încălţăminte şi a altor obiecte de strictă necesitate pentru toate persoanele afectate, dar şi punerea la dispoziţie de către Autoritatea Locală Sector 5 a uniformelor şcolare şi a rechizitelor pentru toţi copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea şcolară a acestora să nu fie afectată.

Totodată, primăria va asigura un ajutor de urgenţă în cuantum de 3.000 de lei/membru de familie şi va acorda, pentru familiile afectate, ajutoare la plata chiriei pentru o perioadă de până la 3 ani.

"Clarificarea aspectelor juridice privind situaţia locativă face obiectul unui dosar penal, iar Administraţia Locală a Sectorului 5 a făcut şi face toate demersurile, în limita competenţelor ce îi revin, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sector 5, remis sâmbătă ediafax.

Blocul din Sectorul 5, care a luat foc, nu avea autorizaţie ISU la incendiu, au declarat pentru Mediafax surse apropiate anchetei, şi, având în vedere că era prevăzut doar cu o ieşire, e posibil să nu deţină nici autorizaţie de construcţie.

 

ISU Bucureşti-Ilfov: Dezvoltatorul blocului din Sectorul 5 care a ars nu a cerut niciun aviz

În evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului blocului din Sectorul 5 care a ars pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu, anunţă reprezentanţii ISU.

La ora transmiterii ştirii, este permis accesul locatarilor în bloc, în prezenţa poliţiştilor şi pompierilor, pentru evaluarea pagubelor.

Primăria Sectorului 5 a anunţat, sâmbătă, că toate aspectele juridice care ţin de situaţia locativă a blocului care a ars face obiectul unui dosar penal, iar locuitorii clădirii au fost cazaţi în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”.

Blocul din Sectorul 5, care a luat foc, nu avea autorizaţie ISU la incendiu, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei, şi, având în vedere că era prevăzut doar cu o ieşire, e posibil să nu deţină nici autorizaţie de construcţie.

Comentarii

loading...