Foto: Inquam Photos

Biroul Electoral Central a ordonat renumărarea voturilor la patru secții din București

Biroul Electoral Central (BEC) a dispus, marţi, renumărarea voturilor la trei secţii de vot din Sectorul 3 și la o secție de vot din Sectorul 1.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2020 - 17:48

Potrivit deciziei BEC, se va realiza renumărarea voturilor exprimate la alegerile parlamentare, din 6 decembrie 2020, de la Secţia 35 (Sectorul 1) și de la Secțiile 455, 479 şi 526 (Sectorul 3).

Deciziile de renumărare au fost luate de BEC la propunerea Oficiului electoral al Sectorului 3 și a Oficiului electoral al Sectorului 1 din București.

Oficiul electoral al Sectorului 3 a solicitat desigilarea sacilor conţinând buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor aferente procesului-verbal de stabilire a rezultatelor pentru Senat în cadrul Secţiei 479, întrucât "există un dubiu rezonabil privind numărul de voturi valabil exprimate pentru Alianţa USR PLUS ca urmare a unei corecturi olografe, dubiu ce nu poate fi lămurit prin intermediul corelaţiilor din cadrul procesului-verbal".

Pe de altă parte, la Secţia 455 s-a constatat că "din dosarele aferente lipsesc buletinele de vot nule, acestea fiind depuse din eroare în sacul cu buletinele de vot valabil exprimate".

Comentarii