Birchall, la finalul şedinţei CSM: Am venit ca să am de unde pleca

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, miercuri, la plecarea de la şedinţa plenului CSM, amânată din lipsă de cvorum, că a venit pentru a avea de unde pleca.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 10:24

Birchall şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de modul în care sunt convocate, ”de pe o zi pe alta”, şedinţele CSM, dar susţine că nu sunt ”tensiuni apocaliptice” între ea şi preşedintele CSM, Lia Savonea. ”O rog încă o dată pe doamna preşedinte să facă tot ceea ce poate pentru a găsi această cale de dialog”, a spus Birchall.

”Am venit ca să am de unde pleca. Este atributul şi obligaţia şi responsabilitatea preşedintelui CSM să găsească consens, să îi ascultă pe fiecare şi să meargă pe calea dialogului. În mine va avea un partener, dar agresivitatea şi maniera aceasta de a convoca plenul de pe o zi pe alta, să ştiţi că în această manieră pe mine nu mă poate avea ca partener de dialog”, a declarat Ana Birchall, a finalul şedinţei CSM.

Aceasta a explicat că nu există ”tensiuni apocaliptice” între ea şi preşedintele CSM.

”Chiar vreau ca cei care se uită la noi să înţeleagă că nu sunt tensiuni apocaliptice între Birchall şi Savonea. Ministrul Justiţiei şi-a exprimat şi public mâhnirea şi nemulţumirea că şi astăzi a venit ca să aibă de unde să plece fără ca să putem să mergem în continuare pe calea dialogului şi pe o colaborare instituţională absolut normală. O rog încă o dată pe doamna preşedinte să facă tot ceea ce poate pentru a găsi această cale de dialog pentru că este responsabilitatea preşedintelui”, a mai declarat Birchall.

Şedinţa plenului CSM pentru validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei speciale, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc, a fost amânată, miercuri, pentru a patra oară, din lipsă de cvorum.

Comentarii