Bihor: Un italian urmărit internaţional a fost depistat la Oradea

Un italian de 66 de ani, urmărit internaţional şi condamnat pentru trafic de droguri de mare risc, a fost depistat la Oradea de către poliţiştii bihoreni, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2018 - 16:36

Autorităţile din Italia au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare, bărbatul fiind condamnat de autorităţile italiene la o pedeapsă de 15 ani de închisoare în regim de detenţie, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc, se arată într-un comunicat al IPJ Bihor.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

La acţiune - care s-a desfăşurat în baza unui mandat european de arestare şi al unui ordin european de anchetă - au participat poliţiştii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bihor, sub coordonarea Serviciului Urmăriri al Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Italiene.

Potrivit sursei citate, poliţiştii bihoreni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Comentarii