7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBIAS 2018: Peste 40.000 de oameni participă la cel mare spectacol aviatic...

BIAS 2018: Peste 40.000 de oameni participă la cel mare spectacol aviatic din România

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, patru dintre pacienţi au fost transportaţi la spital, notează Mediafax.

Pompierii ISU Bucureşti Ilfov se află în misiune la BIAS 2018 pentru prevenirea, monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă pe durata evenimentului.

La faţa locului sunt angrenate autospeciale pentru stingere, ambulanţe pentru acordare prim-ajutor, moto-SMURD şi este amenajat un punct de lucru comun ISUBIF-SABIF.

“Vor fi peste 100 de aeronave prezente în zbor, faţă de cele care sunt în expoziţia statică şi vor evolua de la aeronave mici, cu un motor, cu piston, până la aeronave cu 4 motoare, cum ar fi avionul Hercule din dotarea Forţelor Aeriene Române”, a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

“Startul oficial este la ora 10.00, fiind aeronave F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române, care vor survola verticala Aeroportului Băneasa. Activitatea de zbor va continua până la apus, până la ora 21.00, cu o scurtă pauză de 30 de minute în intervalul 15.30-16.00. Vor fi peste 100 de aeronave prezente în zbor, faţă de cele care sunt în expoziţia statică şi vor evolua de la aeronave mici, cu un motor, cu piston, până la aeronave cu 4 motoare, cum ar fi avionul Hercule din dotarea Forţelor Aeriene Române”, a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României. 

Turkish Stars, vedele spectacolului acrobatic aerian

Printre invitaţii speciali ai BIAS 2018 sunt “supersonicii” Turkish Stars (Turcia), care au revenit la Bucureşti cu un spectacol de elită mondială.

“Pe lângă participanţii tradiţionali, vom avea alături de noi invitaţi din Austria, care vin cu 7 aeronave, inclusiv un avion de acrobaţie, şi vom avea evoluţii individuale de acrobaţie cu aeronave de luptă, vor fi două avioane Grippen, unul din Cehia, unul din Ungaria, un F-18 din Spania şi un Saab din Austria. Probabil cele mai apreciate evoluţii vor fi cele două formaţii, cu avioanele active, printre care şi Turkish Stars, care vin a treia oară la noi. Din ce am observat noi, condiţiile meteo vor fi bune, posibil să apară ploi locale”, a mai spus Rotaru.

Turkish Stars reprezintă Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu opt avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă