Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BEC: Peste 3 milioane de alegători au spus 'Da' la ambele întrebări

La referendumul pentru Justiţie - conform datelor centralizate de BEC până luni, la ora 16,23, un număr de 3.190.419 persoane au votat "Da" la întrebarea nr. 1 şi 3.185.710 au spus "Da" la întrebarea nr. 2.

Share

Rl online 0 comentarii

27.05.2019 - 18:13

La întrebarea nr. 1 au răspuns "Nu" - 545.283 de alegători, iar la întrebarea nr. 2 au spus "Nu" - 535.347.

Totalul votanţilor la referendum a fost de 7.913.195.

La referendum, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin "Da" sau "Nu" cu privire la următoarele întrebări:

1. ''Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?''

2. ''Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?''

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, iar opţiunile valabil exprimate să fie de cel puţin 25%.

Comentarii

loading...