Bărbat, decedat, după ce i s-a făcut rău pe Masivul Bedeleu

Un turist de 41 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce i s-a făcut rău în timp ce era în zona Muntelui Bedeleu, suferind un posibil infarct miocardic acut.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2019 - 21:01

Evenimentul nefericit vine, la o zi după ce o femeie din Ungaria a murit în condiţii asemănătoare, la Rimetea, tot în judeţul Alba.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, un echipaj SMURD de la Aiud şi salvamontişti au intervenit duminică după-amiaza în satul Izvoarele, în zona Bedeleu, pe un teren accidentat, pentru salvarea vieţii unui turist care suferise un posibil infarct. În zonă a fost trimis şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş, însă cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul bărbatului. Necropsia va stabili cu exactitate cauza morţii turistului.

Sâmbătă, o turistă de 50 de ani, din Ungaria, şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla pe Piatra Secuiului, la Rimetea. "Persoana nu a răspuns manevrelor de resuscitare", a declarat Lucian Forda, şeful Serviciului Public Salvamont Alba. El a menţionat că femeia nu a căzut de pe versantul stâncos, aşa cum s-a întâmplat în alte situaţii soldate cu victime, ci i s-a făcut rău.

Mii de persoane din Ungaria vizitează zona Rimetea, comuna fiind una cu populaţie preponderent maghiară. AGERPRES/ (AS - autor: Mari

Comentarii