25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBărbat de 37 de ani, arestat preventiv în cazul furtului din biserica...

Bărbat de 37 de ani, arestat preventiv în cazul furtului din biserica Sfântul Dumitru, comis de An

Poliţia Capitalei anunţă că poliţiştii au reţinut, luni, un bărbat în vârstă de 37 de ani, bănuit de comiterea unui furt în Sectorul 2.

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care reprezentantul unui lăcaş de cult reclama că, în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie persoane necunoscute au pătruns în interiorul unei biserici, de unde au sustras mai multe sume de bani, din cutiile destinate colectării banilor.

Poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie au început investigaţiile, iar luni a fost identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Suspectul a fost dus la sediul subunităţii pentru audieri, stabilindu-se că în 31 decembrie s-ar fi adăpostit în interiorul bisericii după ora închiderii, apoi ar fi sustras mai multe sume de bani din spaţiul în care se vindeau articole bisericeşti şi din cele patru cutii “ale milei”, după care ar fi părăsit locaţia prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Potrivit unor surse, este vorba despre un hoţ voiajor din Vrancea, care a mai fost condamnat pentru furt. Bărbatul s-a ascuns în biserică şi după ce a golit cutiile milei a spart uşa dinspre interior spre exterior. Suma furată nu este cunoscută.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și a lui Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de...

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 16 aprilie 2024, ministrului justiției, doamna Alina-Ștefania Gorghiu, cererile de urmărire penală astfel cum au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă