23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBaia Mare intră în carantină pentru 14 zile

Baia Mare intră în carantină pentru 14 zile

 Sunt permise botezuri, cununii şi înmormântări în biserici cu participarea a maxim 16 persoane.

,,Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a primit Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14, zile, începând de astăzi, 11 noiembrie a.c., ora 17.00, a municipiului Baia Mare, a declarat preşedintele CJSU Maramureş, prefectul Nicolae-Silviu Ungur”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Maramureş.
 Locuitorii orașului vor merge doar la muncă pe baza unei legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Programul de lucru cu publicul al magazinelor alimentare şi nealimentare a fost limitat până la ora 21,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care vor avea program nonstop şi în care personalul de serviciu va deservi clienţii la geam.
 
,,Se limitează numărul de persoane în incinta hypermarket-urilor, supermarket-urilor şi magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică, cu asigurarea pentru clienţi a unei suprafeţe de 4 mp (din suprafaţa utilă a magazinului) şi cu păstrarea distanţei de 2 m între persoane. În zilele de sâmbătă şi duminică centrele comerciale îşi vor suspenda temporar activitatea pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, cu excepţia agenţilor economici care comercializează produse alimentare, farmacii, curăţătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. Vor putea comercializa în zilele de sâmbătă şi duminică produse alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice, în sistem ”take-away”/catering, agenţii economici din centrele comerciale (zona fast food)”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Maramureş.
 

 
 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă