Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bacalaureat 2018: Rata de promovare la bacalaureat a crescut după contestaţii

Rata de promovare la Bacalaureat în judeţul Dolj a crescut cu aproape trei procente după contestaţii, ajungând la 67,77%. Şapte unităţi au avut o promovare de peste 90 la sută, la trei fiind chiar de 100 la sută. Din cele 1.983 de contestaţii depuse, 1.359 au fost admise în plus.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2018 - 12:30

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, rata de promovare a examenului de bacalaureat după contestaţii a ajuns la 67,77% de la 65,03%.

La nivelul judeţului Dolj s-au înregistrat 1.983 de contestaţii dintre care 1.359 au fost admise în plus, 533 admise în minus şi 91 de medii au rămas nemodificate. De asemenea, au fost obţinute două medii de zece, fiind vorba de Maria Iulia Roşu de la Colegiul Naţional ”Elena Cuza” Craiova şi de Mădălina Georgiana Putere de la Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” Craiova.

În urma contestaţiilor, 21 unităţi de învăţământ au o rată de promovare de peste 50 la sută, şapte dintre acestea chiar de peste 90 la sută.

Totodată, la trei unităţi rata de promovare este de 100%, fiind vorba de Colegiul Naţional Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova, Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” Craiova, Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul” Craiova. De asemenea, şapte unităţi au avut o promovabilitate de până în 20 la sută, la unul singur,  Liceul Tehnologic Special ”Beethoven” Craiova, nu a promovat niciun elev Bacalaureatul.

În perioada 10 - 13 iulie, va avea loc înscrierea candidaţilor la examenul de Bacalaureat, sesiunea august –septembrie 2018.

Comentarii

loading...