7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAvram Iancu, pe urmele lui Jack London

Avram Iancu, pe urmele lui Jack London

Avram Iancu, primul român care s-a încumetat să traverseze Canalul Mânecii și care mai apoi a devenit singurul om din lume ce a înotat întregul curs al Dunării, 2.860 km, timp de 89 de zile, a revenit în Canada pentru a termina cursa de la Cercul Polar la Oceanul Arctic de la care a fost nevoit să se retragă anul trecut din cauza recidivei unei accidentări mai vechi. Avram se pregătește pentru 6633 Arctic Ultra, aflându-se acum în Whitehorse, capitala ținutului Yukon din nord-vestul Canadei.

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care și-a găsit motivația începerii periplului său de aventuri într-o carte, nu putea să treacă indiferent pe lângă statuia lui Jack London de pe strada principală din Whitehorse fără să marcheze momentul pe pagina sa de Facebook. „Îl plimb în mâini prin bibliotecă și dau de el și în capăt de lume, la Whitehorse, unde am ajuns cu bine. Trăiască România!”, a declarat Avram, pozând lângă bustul romancierului american ce a trăit multă vreme într-o cabană pe aceste meleaguri.

În cursul aceleiași zile, Avram a trecut în revistă împreună cu organizatorii echipamentul pe care îl va purta în sania sa pe parcursul celor peste 600 km în cursa ce a avut startul pe data de 7 martie, la ora locală 10.30.

Martin Like, managerul maratonului, a declarat că a fost absolut încântat când a aflat că Avram se va întoarce la 6633 Arctic Ultra, spunând că sportivul român înțelege perfect spiritul acestei întreceri extreme și că rezultatul de anul trecut nu reflectă nici măcar puțin adevărata forță fizică și mentală de care poate da dovadă românul nostru.

În continuare, până la ora startului, vor mai avea loc ședința tehnică și antrenamentul oficial în condiții similare cu cele ale cursei în care participanții vor trebui să dovedească că știu să folosească echipamentul din dotare pentru a se putea descurca pe cont propriu în condițiile vitrege ale zonei arctice.

Cele mai citite

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Robert Negoiță, gata să îl înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei: „Eu nu mai refuz”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL în cazul în care medicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă