Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind situaţia a două clădiri de patrimoniu din Capitală

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia a două clădiri vechi, de patrimoniu, din Bucureşti, care se află într-o stare avansată de degradare. Este vorba despre Blocul Florentin şi clădirea de vizavi de acesta, ambele aflate pe strada George Vraca.

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2019 - 17:14

Potrivit unui comunicat remis News.ro, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 33 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi accesul la cultură.

În Bucureşti se găsesc numeroase clădiri de patrimoniu, aflate în stare de ruină, care riscă să cadă peste trecători şi, totodată, să dispară pentru totdeauna din patrimoniul cultural al oraşului.

Blocul Florentin aminteşte de clădirile lui Gaudi din Barcelona şi se află la intersecţia cu strada Aristide Demetriade. 

Cea de-a doua clădire este o casă proiectată de Dimitrie Maimarolu, arhitectul Palatului Patriarhiei şi cel al Cercului Militar Naţional, monument istoric. 

 

Comentarii

loading...