14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAvocatul Poporului continua ancheta în cazul bebeluşului decedat din Vâlcea

Avocatul Poporului continua ancheta în cazul bebeluşului decedat din Vâlcea

Părinţii micuţului şi avocatul acestora s-au întâlnit miercuri cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, căruia i-au spus că sunt nemulţumiţi de modul în care autorităţile desfăşoară ancheta în acest caz.

“În cadrul întrevederii de astăzi, atât părinţii copilului, cât şi avocatul familiei au reclamat faptul că soluţionarea cazului de către autorităţi trenează, respectiv nu s-a primit niciun răspuns de la Colegiul Medicilor din România, şi nici cu privire la rezultatul autopsiei, deşi au trecut aproape 3 luni de la decesul copilului. Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, a reamintit faptul că instituţia pe care o conduce s-a sesizat din oficiu în acest caz, a demarat o anchetă şi continuă demersurile în vederea elucidării cauzelor tristului eveniment. Reprezentanţii familiei au fost îndemnaţi să depună un memoriu la sediul instituţiei, în care să detalieze circumstanţele producerii tragicului incident, ca şi eforturile făcute până la acest moment, urmând ca Avocatul Poporului să intensifice eforturile în vederea găsirii unei soluţii pentru evitarea unor cazuri similare”, se arată într-un comunicat transmis de Avocatul Poporului.

Băieţelul din Vâlcea a murit la începutul lunii martie, după ce două luni s-a aflat în moarte cerebrală la un spital din Capitală. Micuţul fusese internat pe 3 ianuarie la spitalul din Râmnicu Vâlcea, unde a fost tratat pentru laringită, în ziua următoare fiind trimis de urgenţă la Bucureşti pentru că starea lui se înrăutăţise. Pe drum, la Piteşti, copilul a suferit însă un stop cardio-respirator şi a ajuns la Spitalul “Marie Curie” cu decerebrare.

Părinţii copilului au acuzat încă de atunci cadrele medicale de la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea de malpraxis, în acest caz fiind deschis şi un dosar penal in rem la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Concomitent, Direcţia de Sănătate Publică şi conducerea Spitalului Judeţean au demarat anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate, dar până acum, în urma acestora, doar medicul din Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean care l-a preluat la internare pe copil a fost sancţionat cu o reducere de 10% a salariului de bază timp de trei luni, pe motiv că nu a respectat protocolul încheiat la nivelul secţiei.

De asemenea, Avocatul Poporului s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în acest caz, sesizarea vizând o posibilă încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.

Totodata, pentru susţinerea acţiunilor demarate de părinţii băieţelului, au fost organizate şi două proteste, unul spontan, în data de 12 ianuarie, în faţa Spitalului Judeţean, la care au participat aproximativ 70 de persoane şi unul pe 17 ianuarie, în faţa Prefecturii Vâlcea.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă