Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocat, despre "dovada" publicată de avocata Laurei Codruța Kovesi

Profesorul Corneliu-Liviu Popescu face lumină în acțiunea de la CEDO a Laurei Codruța Kovesi.

Share

Rl online 0 comentarii

02.02.2019 - 10:42

În mod clar, manifest, indiscutabil, indubitabil, vădit, limpede, cristal, la acest moment plângerea nu a fost nici macar analizată din punct de vedere al admisibilității, deci nu avea cum sa fie declarată admisibilă... Constat o isterie națională asupra subiectului... Valuri de prostie, ticaloșie, propagandă se abat asupra națiunii”, a declarat profesorul Corneliu-Liviu Popescu pentru site-ul luju.ro.

De cateva zile, toata Romania a devenit experta in procedura de la CEDO, prezentandu-se de catre unii si de altii, ba prin presa, ba pe retelele de socializare, cu titlu de certitudine care este parcusul unui dosar in Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in ce moment se declara admisibila o actiune, care este de fapt realitatea in cazul lui Kovesi si tot asa... Cap de afis in aceasta expunere este, regretabil, chiar o avocata, avocata lui Kovesi, care intr-o interventie la Ziare.com a sustinut ca plangerea lui Kovesi a fost admisa in principiu la CEDO, pentru ca a primit cod de bare si pentru ca „nicio cerere nu primeste cod de bare daca nu trece de filtraj”. In sustinerea afirmatiilor sale, avocata lui Kovesi a transmis catre Ziare.com si adresa primita de la CEDO in cazul lui Kovesi, precum si alta adresa comparabila, referitoare la inregistrarea cererii, in urma filtrajului administrativ facut de grefa, in cadrul caruia s-a primit codul de pare si numarul de inregistrare.

Toate teoriile publice sunt insa contrazise de un profesionist al Dreptului, specializat in Dreptul european al drepturilor omului. Este vorba despre profesorul Corneliu-Liviu Popescu, avocat in Baroul Bucuresti si Baroul Paris, care a oferit pentru Lumea Justitiei clarificarile necesare legate de procedura de la CEDO, pornind de la cazul Laurei Codruta Kovesi, si continuand comparativ cu alte cauze de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Clarificarea esentiala pe care profesorul Corneliu-Liviu Popescu o face privitor la actiunea de la CEDO a Laurei Codruta Kovesi este aceea ca, in acest moment, plangerea fostei sefe DNA nu a fost declarata admisibila, ea nefiind nici macar analizata din punct de vedere al admisibilitatii. Iar aceasta intrucat, subliniaza avocatul Corneliu-Liviu Popescu „o plangere poate fi declarata admisibila numai dupa ce ea a fost, in prealabil, comunicata Guvernului”. Or, acest lucru nu s-a intamplat.

Citește totul despre:

#kovesi #avocat #cedo

Comentarii

loading...