Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocat: Campania pentru referendum nu este campanie electorală

Avocata Ioana Hîncu răspunde într-o postare pe Facebook la întrebarea dacă este permisă campania pentru referendum în zilele de 5, 6 și 7 octombrie.

Share

Rl online 0 comentarii

04.10.2018 - 18:28

Avocata Ioana Hîncu menționează că ai voie să faci campanie pentru referendum, unica limitare legală fiind impusă de CNA.

"Răspunsul este DA, cu următoarea UNICĂ LIMITARE LEGALĂ, dispusă de CNA, prin Decizia 441/2018 (specială pentru acest referendum). În această decizie CNA dispune în art.1 că la radiouri și televiziuni Campania pentru referendum încetează pe 5 octombrie ora 7,00 (dimineață). Aceasta este singura limitare legală temporală: pentru difuzorii de programe radio și tv", se arată în postare.

Ioana Hîncu subliniază că această campanie nu este una electorală, deci intră sub incidența altei legi.

"Această campanie NU este campanie electorală și nu intră sub incidența limitărilor campaniilor electorale. Aceasta este "campanie pentru referendum" - chiar exprimarea cât se poate de clară a legii. În ce constă Campania pentru referendum vă spune alin. 2 din articolul 30: aveți dreptul să va exprimați în mod liber și fără nicio discriminare opinia dvs despre referendum și conținutul lui. Inclusiv prin internet, pentru că în ce privește "mijloacele de informare în masă" CNA are autoritate jurisdicțională NUMAI asurpa radiodifuzorilor și televiziunilo", spune Hîncu.

Comentarii

loading...