Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aviz favorabil pentru contul de execuţie bugetară al SRR pe 2017

Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat, marţi, contul de execuţie bugetară al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe anul 2017.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2019 - 12:33

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a afirmat că 2017 a fost un an 'un pic mai complicat' pentru SRR, dar activitatea s-a desfăşurat în bune condiţii.

"A fost momentul în care s-a făcut trecerea de la finanţarea prin taxă, în conformitate cu Legea 41, la finanţarea pe baza alocaţiei bugetare, conform Legii 1/2017. Evident, chiar dacă din punct de vedere financiar au existat resursele necesare, însăşi schimbarea contabilă, preluarea unor pasive din trecut, din vremea taxei, o serie întreagă de taxe neachitate la stat în anii anteriori au făcut ca anul 2017 să fie un pic mai complicat, dar în final pot să spun că faptul că statutul juridic nu s-a modificat şi posiblitatea Consiliului de Administraţie de a stabili modul cum sunt distribuite sumele primite ne-au permis să ne desfăşurăm activitatea în bune condiţii", a spus Georgică Severin la şedinţa Comisiilor de buget reunite.

Preşedintele-director general al SRR a susţinut că, în anul 2017, cheltuielile totale ale instituţiei au fost de 410 milioane de lei.

"Din această sumă foarte mare (...), aproape 40% este suma pe care noi o plătim anual către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, iar dacă dăm deoparte sumele care se duc către veniturile salariale, prin virtutea legii, sumele pe care le plătim în virtutea legii către organismele de gestionare a drepturilor colective, care iar sunt sume fixe stabilite prin lege, dăm deoparte cheltuielile fixe - de exemplu, pentru energie -, suma care rămâne pentru dezvoltare şi la dispoziţia societăţii este mult mai mică", a explicat Severin.

Comentarii

loading...