11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAutospeciale de supraveghere cu termoviziune, din fonduri europene, pentru Poliția de Frontieră

Autospeciale de supraveghere cu termoviziune, din fonduri europene, pentru Poliția de Frontieră

50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Implementarea acestui proiect la nivelul Poliției de Frontieră se înscrie în prioritățile conducerii Ministerului Afacerilor Interne de a asigura tehnică, echipamente de protecție și mijloace auto moderne pentru structurile operative ale MAI.

Primul lot, format din 26 mijloace de mobilitate terestră, va intra in dotarea Poliției de Frontieră  Române până la finele lunii septembrie, urmând ca, până la sfârșitul anului, sa fie recepționat și următorul lot de 24 de autovehicule.

Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, reușindu-se astfel  un control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier și asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

Permanent, Ministerul Afacerilor Interne are în vedere atingerea obiectivului de a asigura un nivel înalt şi eficient al controlului şi supravegherii frontierei externe a Uniunii Europene.

Autovehiculul de bază Ford Tranzit Van este dotat cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua cât și noaptea, oferind, totodată, și posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la poziţia proprie şi detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă.

Autospecialele de supraveghere sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care se regăsesc cele referitoare la detecția țintei (identificarea acesteia) de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km.

Specificatii tehnice: motor: turbo-diesel, cilindree 1995 cm3, 125 KW, cu tracţiune 4×4 integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, cutie viteze 6+1, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile, cu elemente de protecție pentru grupul motopropulsor.

Fiecare autovehicul este dotat cu mijloace tehnice specifice, respectiv: sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentara, autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit (95 l) etc. 

Capabilităţile aparaturii de observare: cameră cu termoviziune, cameră de vedere pe timp de zi color, telemetru laser, sistem de poziţionare GPS.

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă