Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autorităţile din Buzău fac apel la populaţie să protejeze laleaua galbenă

Autorităţile din Buzău lansează un apel la populaţie să protejeze laleaua galbenă, care a înflorit în Parcul Crâng din municipiu. Floarea este ocrotită prin lege, însă mulţi buzoieni o rup, neştiind că este protejată şi pe cale de dispariţie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2019 - 12:57

Potrivit viceprimarului municipiului Buzău, Ionuţ Apostu, în ultimele zile, în cel mai mare parc din oraş a înflorit laleaua galbenă, specie strict protejată prin lege, unică în ţara noastră.

”În ultimele zile a înflorit în Crâng laleaua galbenă, specie strict protejată prin lege! Este o floare deosebită, înrudită cu laleaua galbenă de Cazane, specie unică în lume, şi este de datoria noastră, a tuturor, să o protejăm! Vă rog din suflet nu mai smulgeţi florile din pădure, lăsaţi-le să crească şi să se inmulţească în mediul natural astfel încât să se bucure de ele şi copiii noştri! Vă mai rog să distribuiţi acest mesaj să afle toţi buzoienii cât de important este să lăsăm Crângul intact generaţiilor viitoare!”, a scris pe contul său de Facebook viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu.

Acesta spune că unii buzoieni îşi fac selfie-uri cu laleaua galbenă, însă alţii aleg să o smulgă din rădăcină, ceea ce poate duce la dispariţia ei. 

Comentarii