21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAutobuze etajate pentru turiștii de pe litoral

Autobuze etajate pentru turiștii de pe litoral

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a anunțat că în perioada 26 aprilie–5 mai 2019 va reintroduce în circulație linia turistică CiTy TOUR (autobuze etajate), pe același traseu ca în anul trecut, pe principiul Hop On/Hop Off. Traseul este următorul: Gara CFR – Piața Far – Poarta 5 – Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – Bd. Elisabeta – Str. Termele Romane – Str. Negru Vodă – Str. Mircea cel Bătrân – Bd. Mamaia, până la Tabăra Turist din stațiunea Mamaia. Puteți urca sau coborî oricând pe acest traseu. Cu ajutorul acestui autobuz veți vedea și o parte din Portul Constanța. De anul trecut linia ajunge în port, iar obiectivele de acolo, destul de greu accesibile turiștilor, au reprezentat puncte de atracție.

Ruta acestor autobuze include 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia; printre acestea: silozurile „Anghel Saligny“, vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea „Carol I“, Cazinoul din Constanța, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic Tomis, Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia.

Toate aceste atracţii turistice sunt disponibile pe orice telefon prin aplicaţia „CiTy TOUR Constanța“. Ca noutate, începând de anul acesta aplicația „CiTy TOUR Constanța“ se poate instala și pe telefoanele cu sistem de operare iOS. Tarifele pentru linia turistică rămân neschimbate: 3 lei pentru un tur și 5 lei pentru Hop On/Hop Off.

Autobuzele pleacă din Gara CFR, în intervalul 10.00–18.00, și din capătul stațiunii Mamaia, în intervalul 10.12–17.12.

 

Restricții de trafic

Mini-vacanța aduce și restricții de trafic în Mamaia. Ediția de primăvară a Festivalului Sunwaves debutează astăzi pe plaja Crazy Beach din stațiunea Mamaia și, pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime, circulația autovehiculelor va fi restricționată în perioada 25 aprilie (ora 14.00) – 2 mai (ora 06.00). Traficul rutier va fi închis pe aleea Lamia, în zona de acces spre plaja Crazy Beach, și pe aleea Micene, care face legătura între aleile Lamia și Itaca.

Accesul autovehiculelor spre parcarea Hotelului „Blue Beach“ se va face dinspre sensul giratoriu din zona Fratelli. Fluidizarea traficului se va realiza pe traseul Bd. Mamaia – aleea Siracuza – dreapta pe aleea Itaca – dreapta aleea Lamia – ieșire spre Bd. Mamaia. De asemenea, echipaje ale Poliției vor acționa în sensurile giratorii de pe Bd. Mamaia, respectiv sensul giratoriu dinspre Hotel Caraiman și sensul giratoriu dinspre zona Summerland. Autovehiculele de tip taxi vor staționa pe aleea Itaca.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă