9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAugustin Lazăr a lăudat toți candidații pentru șefia DNA

Augustin Lazăr a lăudat toți candidații pentru șefia DNA

„Până în acest moment vedem că sunt patru candidaţi care au experienţă considerabilă în activitatea Ministerului Public şi nu putem spune decât că cel mai bun să câştige”, a declarat Augustin Lazăr la intrarea într-o ședință a CSM, citat de Agerpres.

Cu privire la posibilitatea de respingere a tuturor celor patru candidaţi amintită de ministrul Toader, Lazăr a precizat: „Nu aş dori să intru în amănunte şi nici să vorbesc de unul sau altul dintre candidaţi. Cel mai bun să câştige. Este o ofertă variată, din cadrul DNA sunt procurori foarte experimentaţi şi cu rezultate considerabile în activitate, dar şi procurorul care este din cadrul Parchetului General. Ministrul Justiţiei va putea să aleagă un procuror dintre cei patru, care, într-adevăr, au cu toţii o experienţă importantă şi nu sunt persoane necunoscute în cadrul Ministerului Public”.

Întrebat de jurnalişti care ar trebui să fie portretul robot al viitorului şef al DNA, Lazăr a menționat că acesta ar trebui să aibă experienţă în activitatea instituţională şi ca obiectiv promovarea unui act de urmărire penală care să poată fi considerat de calitate.

„Ar trebui să fie un profesionist al Ministerului Public, care să aibă experienţă în activitatea instituţională, care să aibă un proiect cât mai apropiat de acest obiectiv al Ministerului Public de a promova actul de urmărire penală de calitate şi de a respecta drepturile fundamentale. Este o prioritate pe care noi trebuie să ne axăm şi de anul trecut de fapt suntem în dezvoltarea acestei priorităţi iar această prioritate va ajuta de fapt la consolidarea încrederii în instituţiile justiţiei”, a explicat procurorul general.

Cei patru procurori care şi-au depus candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de procuror-şef al DNA sunt: Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Cele mai citite

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă