Audierile de la Comisia de cultură - amânate

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, nu a fost prezent, marţi, la audierile de la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, pentru că a avut o altă acţiune la sediul Guvernului, iar membrii forului parlamentar au decis să amâne discuţiile cu o săptămână.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2019 - 12:54

"Ieri (luni - n.r.) am fost anunţaţi de la cabinetul domnului ministru Breaz că nu poate participa la această şedinţă, deoarece astăzi (marţi - n.r.), la ora 12,00, este chemat la primul-ministru pentru a avea o discuţie cu reprezentanţii unor instituţii culturale, din subordinea Ministerului Culturii, pe speţa lipsei fondurilor sau situaţia existentă în aceste instituţii din punct de vedere financiar. Rămâne să avem o discuţie ulterioară cu el, o să îi propun ca mâine, când avem o nouă şedinţă, dacă îi permite agenda, să participe şi domnia sa, cu toate că am senzaţia că mâine este şedinţă de Guvern. O să vedem când putem să avem această întrevedere", a spus preşedintele Comisiei de cultură, Gigel Ştirbu.

Deputatul PSD Beatrice Tudor a propus ca audierile să se amâne pentru că la o astfel de şedinţă trebuie să participe şi ministrul Culturii.

Membrii comisiei au decis, prin vot, să se amâne audierile cu o săptămână.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, şi managerul Muzeului Naţional de Istorie Naturală ''Grigore Antipa'', Luis Ovidiu Popa, au fost invitaţi, marţi, la audieri, la Comisia de cultură de la Camera Deputaţilor, în legătură cu o suprafaţă de teren care aparţine instituţiei muzeale şi pe care ar vrea să o preia ministerul.

Comentarii