16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAtenţionare MAE: Furtuni puternice, însoţite de căderi de grindină în Grecia

Atenţionare MAE: Furtuni puternice, însoţite de căderi de grindină în Grecia

Potrivit MAE, luni, sunt afectate vestul şi centrul Macedoniei, Tessalia, insulele Sporade, insulele Ionice şi restul zonelor continentale, cu excepţia estului Macedoniei şi Traciei. Vântul va atinge 7-8 Beaufort (viteza vântului de 70-80 km/h şi înălţimea valurilor pana la 6-8m) în largul Mării Ionice.

De asemenea, marţi se prognozează ploi şi furtuni puternice la nivel local în Epir, vestul şi centrul Macedoniei, Tessalia, insulele Sporade, Grecia Continentală, Evia, Peloponez, insula Creta, Marea Ionică, iar treptat se vor extinde şi în celelalte insule din Marea Egee, precum şi în insulele Dodecanese.

”Vântul va atinge 7-8 Beaufort în largul mării. De asemenea, la munte se anunţă căderi de zăpadă”, au transmis reprezentanţii MAE. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă