Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atacatorul din Brăila voia să ucidă cât mai mulţi oameni

DIICOT Galaţi s-a sesizat din oficiu în cazul atacatorului de la mall-ul din Brăila şi face cercetări în baza unui articol privitor la prevenirea şi combaterea terorismului. Anchetatorii încearcă să afle dacă fapta brăileanului poate fi încadrată la acte de terorism.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.11.2018 - 14:14

Potrivit unor surse din cadrul DIICOT, anchetatorii din Galaţi s-au sesizat din oficiu şi încearcă să afle dacă fapta brăileanului care a lovit cu intenţie mai multe persoane şi a înjunghiat un bărbat poate fi încadrată la acte de terorism.

Conform legii, „constituie acte de terorism şi se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime şi cu interzicerea unor drepturi săvârşirea uneia dintre următoarele fapte care, prin natura sau prin contextul săvârşirii lor, pot aduce atingere gravă unei ţări ori unei organizaţii internaţionale, atunci când sunt săvârşite în scopul de a intimida populaţia sau de a constrânge o autoritate publică sau o organizaţie internaţională să îndeplinească, să nu îndeplinească sau să se abţină de la îndeplinirea unui anumit act ori pentru a destabiliza grav sau a distruge structurile politice fundamentale, constituţionale, economice ori sociale ale unui stat sau organizaţii internaţionale: omorul, omorul calificat sau vătămarea corporală; ameninţarea sau lipsirea de libertate; distrugerea”.

Ancheta DIICOT a început după ce judecătorul de la Tribunalul Brăila a considerat că tânărul a acţionat la limita unui atac terorist, în condiţiile în care scopul său ar fi fost să omoare cât mai mulţi oameni şi apoi să se sinucidă.

Judecătorul care a decis arestarea preventivă a arătat, în încheierea de şedinţă, că tânărul a premeditat fapta şi chiar a scris mai multe bilete prin care anunţa că vrea să omoare multe persoane. Tot în urma analizării probelor s-a stabilit că mall-ul a fost ales de atacator pentru că este o zonă aglomerată, iar inculpatul a vrut să intre în magazin pentru a face cât mai multe victime.

Bărbatul din Brăila care duminică a înjunghiat un bărbat şi apoi a lovit cu maşina nouă persoane a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Comentarii

loading...