19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAstraZeneca anunță noi reduceri de livrări ale vaccinurilor anti-COVID-19 în UE

AstraZeneca anunță noi reduceri de livrări ale vaccinurilor anti-COVID-19 în UE

“AstraZeneca anunţă cu regret o scădere a livrărilor de vaccinuri împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană, în pofida efortului său neobosit de a accelera aprovizionarea”, a declarat un purtător de cuvânt.

Confruntat cu dificultăţi de producţie, grupul a decis să apeleze la siturile sale de producţie din afara UE pentru a asigura livrările Celor 27 dar “din nefericire, restricţii ale exporturilor vor reduce livrările în primul trimestru şi cel mai probabil în al doilea”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Grupul are drept obiectiv livrarea a 100 de milioane de doze în prima jumătate a anului, 30 de milioane în primul trimestru şi 70 în al doilea, scrie Agerpres.

Foarte criticată pentru lentoarea livrărilor în Europa şi întârzierile grupului AstraZeneca, Comisia Europeană, care a negociat contractele în numele celor 27 de state membre, mizează pe o intensificare a livrărilor în al doilea trimestru.

Acestea ar putea atinge un ritm mediu de 100 de milioane de doze pe lună din aprilie până în iunie pentru toate vaccinurile, respectiv de 300 de milioane pentru între trimestrul. Comisia Europeană are drept scop vaccinarea a 70% dintre europeni până la sfârşitul verii.

AstraZeneca a anunţat la sfâşitul lui ianuarie că nu va putea livra Celor 27 decât 40 de milioane de doze de vaccin în primul trimestru, din cele 120 de milioane promise iniţial, din cauza dificultăţilor de producţie dintr-o uzină belgiană.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă