Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ASSMB: Aproape 2.400 de tratamente stomatologice gratuite efectuate

Aproape 2.400 de tratamente stomatologice gratuite au fost efectuate în prima lună de vacanţă în cabinetele din şcoli, informează Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2018 - 10:31

"Programul de consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite în cabinetele din şcoli, pe perioada vacanţei, a fost un succes în prima lună. Între 15 iunie şi 12 iulie, medicii stomatologi au oferit peste 1.700 de consultaţii, în cabinetele din reţeaua şcolară. De asemenea, în urma acestor consultaţii, au fost efectuate aproape 2.400 de tratamente stomatologice. Programul de consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite continuă pe toată perioada vacanţei şcolare, iar medicii lucrează în acelaşi interval orar ca şi în timpul anului", precizează sursa citată.

Lista completă a cabinetelor şcolare, cu adresele şcolilor şi programul cabinetelor, poate fi găsită pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea Campanii - Campania Igiena Orală în şcoli - Mesaj adresat părinţilor şi copiilor sau direct la adresa http://assmb.ro/igiena-orala.php.

În Bucureşti există 150 de cabinete stomatologice în grădiniţe, şcoli şi universităţi.

"În aceste cabinete lucrează 115 medici şi 61 de asistente, însă posturile vacante urmează să fie ocupate prin concurs în cel mai scurt timp. Reţeaua cabinetelor stomatologice a fost modernizată în ultimele luni, în urma unei investiţii de aproape 3 milioane de lei. Au fost achiziţionate 50 de unituri stomatologice noi şi peste 80 de sterilizatoare cu aburi şi aparate pentru distilat apa", se arată într-un comunicat al ASSMB.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat în acest an campania de promovare a sănătăţii orale în şcoli şi grădiniţe. Peste 100.000 de elevi au aflat de la medicii stomatologi cât de important este să se spele corect pe dinţi.

În anul şcolar viitor, campania va fi extinsă şi la gimnaziu.

Comentarii

loading...