11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAsistentului medical aflat în greva foamei la Spitalul Universitar i s-a făcut...

Asistentului medical aflat în greva foamei la Spitalul Universitar i s-a făcut rău

“Mie mi-a venit rău. Am solicitat salvarea la 112. Au vrut să mă ducă la Universitar, am refuzat Universitarul. Am venit la Spitalul Militar, la Triaj. (…) Sunt în greva foamei de trei zile, sunt nemâncat, sunt epuizat şi îmi este rău. (…) Vreau să se facă un control la sânge. (…) Merg până la capăt. (…) Condiţiile de muncă inumane, lipsa de materiale în primul rând. Plus drepturile salariale care ni se iau lună de lună, plus sporurile, de aici a pornit totul, a fost picătura care a umplut paharul. Ne-au luat din bonuri, luna aceasta ne-a luat bonurile de vacanţă, ne-au pus să renunţăm la bonurile de vacanţă sau la sporuri, la una dintre ele”, a declarat, pentru AGERPRES, asistentul medical Simion Daniel Petrică.

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti – personal mediu şi auxiliar – au protestat luni, printre nemulţumirile acestora numărându-se “condiţiile de muncă, lipsa de materiale”, dar şi faptul că li s-ar diminua sporurile dacă ar opta pentru vouchere de vacanţă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a solicitat vineri DSP şi Corpului de control să facă o verificare la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a vedea modul în care au fost utilizate fondurile alocate de minister.

Activitatea medicală în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se desfăşoară în condiţii normale de lucru, iar pacienţii internaţi nu au avut de suferit, a transmis, luni, conducerea acestei unităţi sanitare, adăugând că nu există lipsă de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi.

Biroul de presă al SUUB a difuzat un comunicat de presă, după ce în presa centrală au apărut a informaţii “calomnioase adresate de un grup de protestatari”.

Potrivit comunicatului, conducerea spitalului a solicitat Ministerului Sănătăţii o analiză a situaţiei din partea Corpului de control.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă