Asistenta lui Vela: Orice realizare a unei femei duce cu gândul că a fost o femeie ușoară

Gabriela Cenușă Sîia, asistenta ministrului de Interne Marcel Vela, care a fost decorată de președintele Iohannis, spune că este dezamăgită de reacţiile „pline de venim şi ură” pe care le-a primit după eveniment.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 01.12.2020 - 22:40

Ea a adăugat că este păcat că orice realizare a unei femei duce cu gândul la faptul că a fost o „femeie ușoară”.

„Acum, după ce s-a uscat cerneala textelor pline de venin și de ură ale unora, îmi voi așterne și eu în liniște și decență opinia cu privire la modul în care unii sau alții înțeleg să facă portretul unui om. Că trăim într-o țară în care ești blamat orice ai face, am înțeles de foarte mult timp. Fac parte din generația născută în 1992, o generație care poate crede mai mult ca oricare alta în schimbare și în vremuri noi,” a scris Sîia pe Facebook.

Gabriela Cenușă Sîia şi-a început activitatea în luna mai a acestui an și nici a știut până vineri că urmează să primească decorația.

„Ce mă recomandă pentru medalia de merit clasa a III-a? Pot doar să spun că nu am știut despre această medalie până vineri când domnul ministru mi-a spus felicitări. Poate nu o merit sau poate o merit…poate așa a considerat domnia sa. Această medalie a fost una dintre cele 79 de distincții acordate astăzi la Palatul Cotroceni pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne. Alți 31 de colegi din MAI au fost, de asemenea, avansați în grad, la propunerea ministrului afacerilor interne. Am lucrat 6 luni într-un mediu care a reprezentat și reprezintă mai mult decât o provocare, un mediu unde m-am izbit de mult praf și mai ales de multă rezistență. Dar în același timp am cunoscut și oameni minunați alături de care am făcut acțiuni pe care nu mi le-aș fi imaginat niciodată și pentru care nu au existat program sau ore prea târzii", a mai spus Gabriela Cenușă Sîia în postarea de pe Facebook.

„Mi-am făcut datoria, cu pasiune și dragoste pentru țara mea, din funcția de consilier al unui ministru care a condus instituția într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa postdecembristă! Și da! Aș împărți în orice moment meritele și această distincție cu toți acei oameni curajoși care mi-au fost alături, dar și cu profesioniștii pe care i-am cunoscut aici la MAI”, mai susține ea.

Citește și: Scandal în Ministerul de Interne. Ministrul Vela și-a decorat asistenta

Comentarii