Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armata Română trimite parașutiști în Afganistan

Batalionul 495 al Forțelor Terestre Române va fi trimis în misiune în Afganistan, începând din luna august 2019.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2019 - 16:37

Ministerul român al Apărării a anunțat oficial că Batalionul 495 Protecția Forței urmează a fi trimis în Afganistan, pentru a participa la misiunea "Resolute Support".

Denumirea tradițională a acestei unități este Batalionul 495 ”Căpitan Ştefan Şoverth”, iar în interiorul Armatei se știe că el este format din militari parașutiști. Pe timpul misiunii din Afganistan, militarii români vor purta denumirea „Vulturii Negri”.

Batalionul 495 face parte din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, cu sediul la București. Batalionul destinat să fie trimis în Afganistan a fost operaţionalizat în anul 2019. Pe parcursul antrenamentelor din România, militarii au exersat foarte atent și procedurile standard de evacuare a răniților în cazul unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat (DEI), aceasta fiind socotită principala amenințare de-a lungul misiunii din Afganistan.

În acest moment, Armata Română are în Afganistan 762 de militari. Efectivul total al militarilor români aflați în misiuni în străinătate este de 1033.

Comentarii