Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armata Română trimite medici militari în sprijinul autorităților americane ce luptă împotriva Covid!

O echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști CBRN, va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților din Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 24.05.2020 - 19:05

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.

Jurnaliștii interesați să asiste la ceremonia de plecare vor fi așteptați luni, 25 mai, între orele 07.00-07.30, la intrarea în Baza 90 Transport Aerian din Strada Zborului nr. 1, Otopeni. Persoană de contact: comandor Mihai Albu, tel. 0722.734.412.

Ceremonia va fi transmisă live pe pagina de Facebook a MApN.

Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe si de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia.

Cooperarea dintre România și Statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...