15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiArafat, anunț șocant despre recordul de sâmbătă al îmbolnăvirilor: ”Vom depăşi 866...

Arafat, anunț șocant despre recordul de sâmbătă al îmbolnăvirilor: ”Vom depăşi 866 de cazuri!”

”Spitalele care primesc cazuri COVID-19 de Terapie Intensivă (…) m-au anunţat într-adevăr că nu mai avem locuri de Terapie Intensivă la Matei Balş, la Babeş, la Marius Nasta şi nici la spitalul militar care este mobil şi este la Ana Aslan”, a afirmat şeful DSU, vineri seară, la Digi 24.

Totodată, Arafat a spus că s-ar putea crea alte locuri prin reorganizare şi montarea de aparate de ventilaţie, dar a menţionat şi posibilitatea amplasării unei unităţi mobile de Terapie Intensivă, lângă un spital.

”Soluţia, dacă apare un caz sau două, este mutarea lor în afara Bucureştiului, unde găsim locuri, problema este că şi Ploieştiul este plin aproape, inclusiv unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Ploieşti este la capacitate maximă, din câte am înţeles. Soluţia care poate să fie este să găsim, în spitalele care au paturi de Terapie Intensivă, să găsim spaţii unde pot instala aparate şi să le aducem de la depozitele noastre un număr de ventilatoare, cu monitoare, cu tot, şi să le instaleze (…) Dacă fizic nu au spaţiu, avem a patra şi ultima unitate de Terapie Intensivă mobilă, pe care o avem şi este la Bucureşti, şi asta putem să o instalăm lângă un spital şi asta înseamnă 12 paturi suplimentare de Terapie Intensivă, dar pentru asta trebuie alocat personal”, a detaliat Raed Arafat.

Răspunzând unei întrebări, șeful DSU a declarat că situaţia ”începe să fie îngrijorătoare, chiar dacă unii spun că venim numai cu abordări pesimiste”.

”Înseamnă că în Bucureşti apar din ce în ce mai multe cazuri de Terapie Intensivă, care necesită tratament în Terapie Intensivă a bolnavilor cu COVID. Deci trebuie crescută capacitatea paturilor respective pe seama altor paturi sau trebuie crescută capacitatea suplimentar, păstrând celelalte paturi pentru celelalte probleme”, a explicat Arafat.

Arafat a menţionat că şi la raportarea de sâmbătă ar urma să fie anunţat un număr record de noi cazuri de îmbolnăvire, în condiţiile în care datele de la ora 18.00, pe care le au la dispoziţie autorităţile, indică 866 de cazuri noi, număr care ar putea să sufere unele ajustări însă.

”Deci mâine ne aşteptăm la o cifră, dacă nu există ajustări, dar asta în mod normal denotă că mâine vom depăşi 866 de cazuri, cel puţin cu 10, 20, 30 de cazuri, cam asta este trendul. Dar o să vedem, fiindcă s-ar putea să fie ajustări, dar oricum cifra e mare”, a afirmat el.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă