Arad: Jandarmii au găsit un pui de căprioară rănit, după ce mama acestuia se plimba agitată pe un drum

Jandarmii arădeni au salvat un pui de căprioară rănit, găsit pe marginea DN 79A, după ce şoferii au sunat la 112 şi au raportat că o căprioară se plimbă agitată pe şosea printre maşini şi nu voia să părăsească drumul nici alungată.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 11:05

Jandarmii au găsit puiul chiar în acel loc, într-o tufă, mărturisind că au fost impresionaţi de ”privirea cu ochii umezi” a mamei puiului, care parcă încerca să le ceară ajutor oamenilor.

Mai mulţi şoferi care circulau pe DN79A între localităţile arădene Mânerău şi Voivodeni au sunat la 112, raportând că o căprioară este agitată pe şosea şi traversează în mod repetat drumul, existând riscul de a fi lovită de maşini.

Şoferii au încercat să îndepărteze animalul, însă acesta nu a părăsit drumul, învârtindu-se în acel loc. 

”Ajunşi la faţa locului, jandarmii au zărit o căprioară foarte agitată. La vederea echipajului, aceasta i-a fixat pentru câteva secunde cu privirea, şi cu ochii umezi, parcă încerca să le spună: «aici sub tufele acestea se află puiul meu rănit, vă rog salvaţi-l»", au scris, marţi, jandarmii arădeni pe pagina oficială de Facebook.

Apropiindu-se, jandarmii au observat în şanţul de pe marginea drumului, ascuns într-un tufiş, un pui de căprioară rănit la piciorul din spate.

”S-a luat imediat legătura cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bocsig, care la scurt timp a trimis un medic veterinar la locul indicat. Puiul a fost ridicat şi sperăm că va fi salvat”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Valeriu Macovei.

Medicii veterinari au constatat că animalul sângera puternic la picior, după ce ar fi fost lovit de un autoturism, fiind dus la un cabinet din Arad pentru îngrijiri.

Comentarii