22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAproximativ 140.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva

Aproximativ 140.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva

Potrivit organizatorilor, în cele cinci zile de pelerinaj, aproximativ 140.000 de oameni s-au închinat la sfintele moaşte, durata maximă de aşteptare fiind de 18 ore.

Pe tot parcursul zilei de luni, mii de credincioşi au stat la rând pentru a ajunge la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, aşezate în curtea catedralei ieşene, însă spre seară numărul pelerinilor a scăzut sensibil, astfel că racla a fost dusă înapoi în interiorul lăcaşului de cult.

“În curtea Mitropoliei s-a format un nou rând, sunt câteva sute de oameni care aşteaptă să se închine, chiar dacă racla a fost reintrodusă în catedrală. Pelerinajul s-a încheiat cu bine. Oamenii au fost mult mai înţelegători ca în alţi ani, poate că şi vremea a contribuit la asta. N-au mai sărit peste rând, n-au încercat să intre în faţă, a fost mai multă linişte”, a declarat, pentru News.ro, preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Potrivit organizatorilor, în cele cinci zile de pelerinaj, aproximativ 140.000 de oameni s-au închinat la sfintele moaşte, durata maximă de aşteptare fiind de 18 ore.

Peste 500 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar câteva zeci de oameni au fost transportaţi la spital. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat noaptea, când temperaturile au coborât spre zero grade.

Punctul culminant al pelerinajului religios de la Iaşi a avut loc duminică, zeci de preoţi oficiind Sfânta Liturghie pe o scenă amplasată în faţa catedralei ieşene.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă