19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAproape 840 de controale, în cadrul unei operaţiuni vizând siguranţa navigaţiei pe...

Aproape 840 de controale, în cadrul unei operaţiuni vizând siguranţa navigaţiei pe Dunăre

Astfel, au fost legitimate aproape 4.000 de persoane şi au fost verificat circa 600 de nave, fiind constatate 138 de infracţiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 87 de persoane.

Poliţia Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei Frontieră, Autoritatea Navală Română şi Garda Naţională de Mediu, a iniţiat şi coordonat, în premieră, în acestă lună, timp de două săptămâni, la nivel european, operaţiunea tip multi-taskforce intitulată “Clean Waters 2019”.

Activitatea s-a realizat concomitent în mai multe state riverane Dunării, printre care şi Germania, Republica Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Serbia şi România, iar controalele şi verificările comune au vizat creşterea siguranţei navigaţiei, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, a criminalităţii la regimul mediului şi a migraţiei ilegale.

Astfel, au fost verificate, la nivel european, aproximativ 1.800 de nave şi peste 25.000 de persoane (membri de echipaj şi pasageri).

Pentru combaterea ilegalităţilor din domeniu, în ţara noastră, au fost iniţiate 839 de acţiuni şi controale, fiind legitimate aproape 4.000 de persoane. Au fost făcute verificări la 79 de societăţi comerciale, 653 de autorizaţii/licenţe/permise de pescuit şi la aproape 600 de nave.

Astfel, au fost constatate 138 de infracţiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 87 de persoane. 72 dintre acestea au fost prinse în flagrant delict.

Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 64.600 de lei şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 11 ambarcaţiuni, 9 motoare de ambarcaţiune, un autovehicul, peste 8.500 de litri motorină, 92 de unelte de pescuit şi 192 de kilograme de peşte, valoarea bunurilor ridicându-se la 125.000 de lei.

Acţiunea a fost iniţiată în cadrul Aquapol (Asociaţia Europeană a Poliţiilor Navale şi Autorităţilor Navale), HUB – ul de navigaţie interioară/maritimă “Dunăre – Marea Neagră”, precum şi în urma demersurilor efectuate în cadrul Comisiei Dunării şi al grupurilor de lucru EUSDR (European Union Strategy for theDanubeRegion – Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării).

 

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă