9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAproape 55 de mii de doze de vaccin administrate în ultimele 24...

Aproape 55 de mii de doze de vaccin administrate în ultimele 24 de ore. Vor exista și centre mobile

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, 23.882 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 31.067 de persoane cu cea de-a doua.

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 3.413.955 doze unui număr de 2.155.906 de persoane, dintre care 897.857 au primit o doză şi 1.258.049 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 184 de reacţii adverse – 27 de tip local şi 157 de tip general.

De la începutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 11.436 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.137 de tip local şi 10.299 de tip general.

CNCAV menţionează că 84 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Pe de altă parte, șeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe 20 aprilie urmează să demareze vaccinarea prin intermediul centrelor mobile, urmând ca, într-o primă etapă, să fie operaţionalizate 20 astfel de centre la nivel naţional care vor deservi populaţia din zona rurală şi unde se va administra, în special, vaccin în doză unică Johnson&Johnson.

„Pe 20 de aprilie ne dorim demararea vaccinărilor cu centrele mobile de vaccinare. În prima etapă vor fi pregătite circa 20 de centre mobile de vaccinare. Ele sunt distribuite la nivel naţional, vor fi coordonate de către Comitetul judeţean pentru coordonarea intervenţiei în legătură cu spitale militare, pentru că toate aceste 20 de centre mobile sunt operaţionalizate cu resursă umană de la Ministerul Apărării Naţionale. Aceste centre vor deservi populaţia din localităţi rurale care nu are acces în momentul de faţă la centre de vaccinare şi care nu au medici de familie “, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că pentru aceste centre de vaccinare se va aloca cu prioritate vaccin de Johnson&Johnson pentru a facilita procesul de imunizare, având în vedere că acest tip de vaccin se face într-o singură doză.

 

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă