Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aproape 32.000 de metri cubi de lemn, confiscați în primele șapte luni ale anului

Aproape 32.000 de metri cubi de lemn, în valoare de peste 9,3 milioane de lei, au fost confiscaţi de poliţişti în urma acţiunilor desfăşurate în primele şapte luni ale anului pentru protecţia fondului forestier, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2018 - 12:20

Poliţia Română precizează într-un comunicat de presă că a organizat, în perioada menţionată, peste 28.400 de controale pentru depistarea neregulilor din acest domeniu. Au fost verificate aproape 7.300 de exploatări forestiere, depozite, instalaţii de depozitare sau ocoale silvice şi structuri subordonate.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit aproape 5.000 de dosare penale în care sunt cercetate peste 1.800 de persoane bănuite de comitere unor infracţiuni prevăzute de legislaţia privind protecţia fondului forestier. Ca măsură complementară, au fost confiscaţi aproape 32.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 9.320.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate 242 de fierăstraie mecanice, 137 de topoare, 3 tractoare, 1 TAF, 79 de autovehicule şi 101 atelaje.

Totodată, în urma apelurilor prin serviciul 112 privind transporturi ilegale de materiale lemnoase au fost aplicate 221 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 455.000 de lei, iar 169 de mc. de material lemnos au fost confiscaţi sau reţinuţi în vederea stabilirii provenienţei.

Comentarii

loading...