Aproape 3.000 situaţii de urgenţă, în minivacanţa de Ziua Naţională

Pompierii au intervenit, în minivacanţa de Ziua Naţională, în peste trei mii de situaţii de urgeţă, între care peste trei sute de incendii, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2018 - 11:15

În perioada 30 noiembrie - 02 decembrie, peste 5.000 de pompieri au asigurat, zilnic, misiuni de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă.

”La nivel naţional, numărul intervenţiilor se situează în media specifică acestei perioade. În cele trei zile, în toată ţara, s-au înregistrat 2.980 intervenţii, dintre care 302 pentru stingerea incendiilor, 2.387 cazuri SMURD (2.363 pentru acordarea primului ajutor medical şi 24 misiuni de descarcerare) şi 291 pentru protecţia comunităţilor”, au anunţat oficialii IGSU.

Potrivit acestora, cele mai multe incendii s-au produs sâmbătă, 01 decembrie, fiind înregistrate 121 de evenimente care au presupus intervenţia echipajelor de stingere.

”Principalele cauze de producere a incendiilor au fost coşurile de fum necurăţate sau defecte, precum şi instalaţiile electrice cu improvizaţii sau cu defecţiuni. Având în vedere temperaturile scăzute specifice acestei perioade, recomandăm cetăţenilor să manifeste prudenţă sporită la mijloacele de încălzire, să verifice coşurile de evacuare a fumului, să nu suprasolicite instalaţiile electrice şi să nu depoziteze în imediata apropiere a sobelor materiale care se pot aprinde”, au mai precizat reprezentanţii IGSU.

Comentarii