Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Antonio Tajani: "Preşedinţia română a Consiliului UE va fi una importantă"

Preşedinţia română a Consiliului UE va fi una importantă a declarat marţi preşedintele PE, Antonio Tajani.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.10.2018 - 17:55

Preşedinţia română a Consiliului UE va fi una importantă, domeniile majore în care Parlamentul European (PE) aşteaptă cooperarea României fiind organizarea alegerilor europene, reforma Dublin asupra sistemului de azil şi finalizarea Cadrului Financiar Multianual, a declarat marţi preşedintele PE, Antonio Tajani, în cadrul unui briefing de presă comun cu preşedintele român, Klaus Iohannis.

"Preşedinţia română va fi una importantă, pentru că Parlamentul European trebuie să paveze drumul pentru alegerile europene. Votul va avea loc în timpul preşedinţiei române, asta este foarte important. Al doilea punct - noi, ca Parlament European, îi cerem preşedinţiei române rezultate bune în ceea ce priveşte reforma Dublin. De asemenea, este important să pregătim calea pentru o bună soluţie în cazul Cadrului Financiar Multianual, probabil înaintea alegerilor europene. Ar trebui să fie un mesaj bun pentru cetăţenii europeni", a spus Tajani, întrebat de presa română care sunt aşteptările sale de la preşedinţia română a Consiliului UE din prima jumătate a lui 2019.

"I-am cerut preşedintelui român sprijinul pentru un vot în Consiliu înainte de alegerile europene asupra reformei Dublin privind migraţia", a adăugat Antonio Tajani.

Preşedintele legislativului comunitar a spus că "pentru noi este foarte important să cooperăm cu statele membre, inclusiv cu România în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE".

"Pavăm drumul pentru o cooperare mai puternică şi mai bună şi vreau să-i mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru cooperarea sa, pentru angajamentul său în favoarea Uniunii Europene, în favoarea unei legături puternice a acestei preşedinţii cu Parlamentul European", a mai spus preşedintele PE.

Comentarii

loading...