8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAntonio Tajani: "Preşedinţia română a Consiliului UE va fi una importantă"

Antonio Tajani: “Preşedinţia română a Consiliului UE va fi una importantă”

Preşedinţia română a Consiliului UE va fi una importantă, domeniile majore în care Parlamentul European (PE) aşteaptă cooperarea României fiind organizarea alegerilor europene, reforma Dublin asupra sistemului de azil şi finalizarea Cadrului Financiar Multianual, a declarat marţi preşedintele PE, Antonio Tajani, în cadrul unui briefing de presă comun cu preşedintele român, Klaus Iohannis.

“Preşedinţia română va fi una importantă, pentru că Parlamentul European trebuie să paveze drumul pentru alegerile europene. Votul va avea loc în timpul preşedinţiei române, asta este foarte important. Al doilea punct – noi, ca Parlament European, îi cerem preşedinţiei române rezultate bune în ceea ce priveşte reforma Dublin. De asemenea, este important să pregătim calea pentru o bună soluţie în cazul Cadrului Financiar Multianual, probabil înaintea alegerilor europene. Ar trebui să fie un mesaj bun pentru cetăţenii europeni”, a spus Tajani, întrebat de presa română care sunt aşteptările sale de la preşedinţia română a Consiliului UE din prima jumătate a lui 2019.

“I-am cerut preşedintelui român sprijinul pentru un vot în Consiliu înainte de alegerile europene asupra reformei Dublin privind migraţia”, a adăugat Antonio Tajani.

Preşedintele legislativului comunitar a spus că “pentru noi este foarte important să cooperăm cu statele membre, inclusiv cu România în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE”.

“Pavăm drumul pentru o cooperare mai puternică şi mai bună şi vreau să-i mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru cooperarea sa, pentru angajamentul său în favoarea Uniunii Europene, în favoarea unei legături puternice a acestei preşedinţii cu Parlamentul European”, a mai spus preşedintele PE.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă