Reuniune șefi de stat NATO, decembrie 2019, FOTO: Facebook

Aniversarea aderării la NATO se va serba discret și silențios. Ce anunț a făcut MAPN

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că duminică va fi marcată Ziua NATO în România, cu ocazia împlinirii a 17 ani de la aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantică.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

03.04.2021 - 18:28

Potrivit unui comunicat al MApN, drapelul național al României și drapelul Alianței Nord-Atlantice vor fi înălțate pe catarg duminică, începând cu ora 9.00, la sediul Ministerului Apărării Naționale.

De asemenea, activități similare se vor desfășura și în unități din municipii reședință de județ și în garnizoane locale.

Ceremonia de la sediul Ministerului Apărării Naționale va fi organizată în format restrâns, cu respectarea normelor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Conform MApN, în 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie.

Comentarii