Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajații Spitalului din Reșița au fost sancționazi pentru că au târât un bărbat pe hol

Doi angajați ai Spitalului din Reşiţa primesc o lună salarii mai mici după ce au fost filmați cum au târât pe hol un bărbat și l-au dat afară cu mătura, potrivit Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.02.2020 - 15:54

Potrivit managerului Spitalului de Urgenţă Reşiţa, doi infirmieri şi un brancardier au fost cercetaţi disciplinar după ce au apărut imagini în care angajaţii spitalului erau filmați când târau pe hol un bărbat şi îl ameninţau cu mătura.


Decizia comisiei de disciplină a fost ca infirmierii să fie sancţionaţi cu reducerea salariului cu 10%, timp de o lună.

Waldemar Murgu, managerul Spitalului de Urgenţă Reşiţa, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sancţiunile date celor doi angajaţi reprezintă şi un mesaj pentru restul personalului care nu respectă procedurile.

„După ce Comisia de disciplină s-a întrunit, mi-a înaintat un raport şi a propus sancţionarea a două dintre cele trei persoane, pentru că, după cum se vede pe filmare, una dintre persoane nu are absolut niciun fel de tangenţă cu acel domn care aştepa la UPU. Acei doi angajaţi au fost sancţionaţi cu câte 10 la sută din salariu pe o lună.(...) Am sancţionat aceşti doi angajaţi pentru că nu au respectat procedura. Trebuia anunţată asistența socială de la primărie, trebuia anunţată Poliţia Locală şi urmate procedurile de transport a acestor persoane la Centrul de zi de la Caransebeş“, a declarat Waldemar Murgu.

Managerul spitalului susţine că periodic persoane fără adăpost vin la UPU, unde devin agresive atât cu pacienţii, cât şi cu personalul medical.

„Fac mizerie, agresează persoanele care sunt acolo. Nu e normal, dar paradoxal, acei infirmieri, asistenţi de la UPU i-au ajutat mereu. Le-au dat mâncare, haine şi de aceea s-a ajuns la această situaţie, ca această locaţie să fie un fel de adăpost. Când vrei să-i igienizezi devin foarte agresivi. Încep să injure, devin violenţi şi atunci, poate cumva, îţi e milă să chemi poliţia să-i amendeze”, a mai adăugat Murgu.

Acesta a spus că, de multe ori, sunt agresate şi cadrele medicale din Urgenţă.

„Personalul medical de multe ori este jignit, agresat, insultat şi de multe ori suportă nişte lucruri incredibile. De aceea mă gândesc să găsim o soluţie, să mai angajăm suplimentar nişte oameni de pază. Adică, să fie câte doi oameni pe schimb. Nu se poate, de exemplu, la UPU, să vină câte 20 de aparţinători să stea pe capul medicului care nu poate să-şi desfăşoare activitatea în aceste condiţii, să fie insultat, jignit. Ne vom adresa şi noi instanţei faţă de toate aceste cazuri”, a mai spus Waldemar Murgu.

Incidentul s-a petrecut în data de 17 ianuarie şi a fost filmat de o persoană care se afla pe holul spitalului. În imaginile care au ajuns în spaţiul public se vede cum un bărbat care stă pe o bancă este ameninţat cu mătura de un angajat al spitalului, care îi cere să plece. Câteva momente mai târziu, alţi doi angajaţi ai spitalului vin şi îl târăsc pe bărbat pe jos, pe hol, spre ieșire.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...