Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajații Ministerului Tineretului și Sportului, în grevă

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), afiliat la Federaţia Publisind şi membru al Blocului Naţional Sindical, organizează o grevă de avertisment de două ore, între 10:00-12:00, când va fi oprită întreaga activitate.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

27.07.2018 - 08:43

Sindicaliştii vor să atragă atenţia reprezentaţilor Ministerului Tineretului şi Sportului şi celor din Ministerul Muncii asupra salarizării din sistem.

"Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariaţi din Sport şi Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. Astăzi, în urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Membrii noştri au aşteptat suficient după promisiunile mincinoase al reprezentanţilor MTS şi MMJS şi sunt hotărâţi să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată", se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

De altfel, ei sunt decişi să organizeze mai multe acţiuni de protest care se vor încheia cu greva generală a angajaţilor Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) programată pentru 8 august.

Acţiunile de protest ale SNST vor începe vineri, 27 iulie, cu o grevă de avertisment, respectiv încetarea activităţii între orele 10:00-12:00 în Sport şi Tineret, iar salariaţii vor protesta în faţa propriilor instituţii, fiind oprită întreaga activitate.

De asemenea, în data 2 august, sindicaliştii vor înceta activitatea în acelaşi înterval orar şi vor organiza şi un miting de protest la MTS, unde vor participa 400 de persoane din Bucureşti şi din ţară. Protestul va fi urmat de un marş spre Camera Deputaţilor şi Guvern. O parte dintre protestatari vor pleca spre Parlament, iar alţii vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările, în acest interval, salariaţii din teritoriu protestează în faţa propriilor instituţii.

Protestele vor culmina cu o grevă generală, respectiv încetarea totală a activităţii în Sport şi Tineret până la soluţionarea revendicărilor, în data de 8 august.

Pe perioada grevei, angajaţii vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei, reprezentând cel puţin o treime din activitatea normală.

Revendicările SNST sunt cele susţinute în comunicarea cu factorii decidenţi încă de la începutul anului: egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016, reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, acordarea sporurilor - aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federaţiilor sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS, acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale, suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacante şi prelungirea contractului colectiv de muncă.

Comentarii

loading...